Tatuajele sunt o modalitate de a ne exprima identitatea. Arată bine, ne pot creşte stima de sine sau întări anumite convingeri personale. Însă pot exista multe motive pentru care cineva îşi poate dori îndepărtarea unui tatuaj. Soluţii există şi sunt pe mâna specialiştilor.

Cât de eficientă este metoda de îndepărtare a tatuajelor depinde de anumiţi factori: culoarea pielii, culoarea şi dimensiunea tatuajului, pigmentul folosit la tatuare sau locul în care este facut tatuajul.

Îndepărtarea tatuajelor cu laser este, în prezent, cea mai eficientă metodă. La JO&JULZZ Clinique folosim tehnologia cu laser ND YAG cu lungimea de undă 1064nm pentru tatuaje negre, albastre sau mov şi lungimea de undă 532nm pentru tatuaje maronii, portocalii sau rozalii. Acest tip de laser nu lasă cicatrici, dacă se setează energia corespunzătoare. El emite o lumină foarte concentrată şi focusată ce nu afectează ţesuturile înconjurătoare, ţinteşte doar zonele cu pigment şi îl fragmentează în particule mici. Aceste particule sunt ulterior eliminate natural de sistemul nostru imunitar, prin drenajul limfatic. Principiul de funcţionare se numeşte fototermoliză selectivă, ce presupune emiterea acestei energii luminoase pentru a obţine un efect optim asupra ţesutului ţintă.

Îndepărtarea tatuajelor cu laser necesită un număr de 3 până la 10 şedinţe pentru a fi eliminate complet, depinzând de tipul tatuajului: cosmetic sau corporal, mărimea tatuajului, pigmenţii folosiţi la tatuare, zona unde acesta se află. Şedinţele de tratament se realizează la un interval de 6-8 săptămâni pentru ca organismul să aibă timp să elimine particulele fracţionate.

Îndepărtarea tatuajelor cu soluţie chimică este a doua metodă. În această procedură, se folosesc soluţii special concepute cu diferite compoziţii de substanţe, ce au capacitatea de a extrage sau dizolva particulele de pigment. Numărul de şedinţe depinde de vechimea tatuajului şi de pigmenţii folosiţi.

Dacă nu mai eşti mulţumit/ă de tatuajul/tatuajele tale sau nu te mai reprezintă, te aşteptăm la JO&JULZZ Clinique să alegem împreună varianta de îndepărtare cea mai potrivită pentru tine!

Programează-te