La nivelul feţei apar, odată cu înaintarea în vârstă, linii fine, cicatrici uşoare produse de acnee sau de soare, diferite pete pigmentare, riduri de expresie, pori largi etc. Lista poate fi mai lungă, iar femeile ştiu cu siguranţă fiecare mică imperfecţiune care se găseşte în zona tenului. Soluţia? Microneedling-ul sau Digital Collagen Induction.

Microneedling-ul este o procedură cosmetică prin care se produc numeroase micro-înţepături la nivelul pielii prin intermediul unui dispozitiv. Scopul este acela de a declanşa mecanismul de regenerare a pielii care intră în funcţiune ori de câte ori pielea este lezată. Astfel, se formează noi structuri de colagen şi elastină, cele două proteine cheie pentru frumuseţea pielii deoarece ele îi oferă fermitate, elasticitate şi rezistenţă.

Deşi utilizează ace, terapia de microneedling nu este dureroasă, deoarece ele sunt de dimensiuni foarte mici şi vibrează în timpul procedurii, iar dispozitivul folosit este unul medical, de forma unui stilou cu microace de unică folosinţă.

Procedura de microneedling acţionează pe trei căi şi de aceea este foarte eficientă.

  • În primul rând, este declanşat mecanismul natural al pielii de auto-refacere şi regenerare prin formarea de colagen, ceea ce înseamnă că aspectul pielii se va îmbunătăţi un timp îndelungat, odată cu formarea de colagen nou.
  • În al doilea rând, sunt folosite cocktail-uri de substanţe active care sunt absorbite de piele în cantităţi mari, substanţe precum acid hialuronic, minerale, vitamine, antioxidanţi, extracte de plante. Ele au rolul de refacere şi regenerare a pielii.
  • În al treilea rând, se formează vase noi de sânge care îmbunătăţesc alimentarea cu sânge a pielii, fiind astfel mai bine hrănită şi oxigenată.

Procedura de microneedling nu are efecte secundare adverse, pielea devine doar puţin roşie şi se pot observa micile înţepături, însă acestea dispar în câteva ore sau câteva zile, în funcţie de sensibilitatea pielii şi adâncimea la care se lucrează. Microneedling-ul se poate combina şi cu alte terapii de rejuvenare facială, nu există restricţii în acest sens.

Microneedling-ul este o procedură care este realizată în special în zona feţei, dar poate fi folosită cu succes pe întreg corpul, mai ales dacă există zone cu vergeturi sau piele lipsită de tonus. Ea poate fi aplicată şi în zonele mai sensibile cum ar fi conturul buzelor, nasului sau al ochilor. De asemenea, se poate realiza pe toate tipurile de piele.

După terapie, este obligatorie evitarea expunerii la soare timp de o săptămână. De asemenea, e necesar să fie aplicată zilnic cremă cu factor de protecţie cu cel puţin SPF 30.

Există şi anumite contraindicaţii în tratamentul cu microneedling, precum: sarcina şi alăptarea, infecţii sau inflamaţii ale zonei care urmează să fie tratată, herpes în acea zonă, boli cutanate cronice, patologii în coagularea sângelui, vindecare întârziată, tratamente cu anticoagulante, malignităţi cutanate.

Specialiştii de la JO&JULZZ Clinique vă aşteaptă cu 2 tratamente de microneedling extrem de eficiente, unul dintre ele utilizează serul Bruno Vassari, care este cel mai utilizat brad de cosmetice profesionale în saloanele de succes din Romania şi nu numai. Cea de-a doua procedură utilizează serul Cell Biologique, care combate cauzele moleculare ale îmbătrânirii.

Programează-te