Este vară, cald, ne bucurăm de plajă şi de briza mării, de apa mai liniştită sau mai cu valuri, de ionii negativi care fac foarte bine plămânilor şi să nu uităm de … bronzul perfect! El chiar se poate obţine, iar în cazul în care nu ştii cum, avem câteva sfaturi pentru tine.

  1. Primul dintre ele se referă la siguranţă: foloseşte întotdeauna produse cu factor de protecţie! Dacă nu ştii cum să le alegi sau să le aplici, regulile sunt: dacă ai pielea albă şi te înroşeşti rapid, este obligatoriu un factor de protecţie SPF 40 sau chiar 50; dacă ai pielea normală, nici prea închisă, nici prea deschisă, te bronzezi, dar te şi înroşeşti usor – SPF 30; dacă ai pielea măslinie, te bronzezi uşor şi te înroşeşti rar – SPF 20.

Produsele cu factor de protecţie se aplică cu 30 de minute sau o oră înainte de a merge la plajă şi se repetă aplicarea odată la 2-3 ore.

Atenţie! O greşeală destul de întâlnită printre cei care vor să obţină un bronz rapid este folosirea uleiurilor naturale. Ele nu conţin factor de protecţie şi determină apariţia arsurilor solare care cu siguranţă nu sunt de dorit. O piele maronie, foarte uscată şi cu arsuri de suprafaţă nu este frumoasă şi nici sănătoasă.

  1. Exfoliază pielea cu 24 de ore înainte de a merge la plajă. Astfel se îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa acesteia, se vor îndepărta murdăria şi sebumul care pot bloca porii. Bronzul obţinut va fi mai frumos şi mai arămiu.
  2. Hidratează-te înainte şi după expunerea la soare. Consumă multe lichide, aplică creme sau uleiuri hidratante seara şi dimineaţa.
  3. Nu uita să schimbi des poziţia în care stai aşezat/ă. Astfel, te asiguri că bronzul este uniform.
  4. Alege orele optime pentru a face plajă. Medicii dermatologi nu recomandă expunerea la soare în exces, în special la orele prânzului, iar pentru un bronz sănătos, cea mai indicată ar fi expunerea la soare 2-3 ore zilnic, dimineaţa şi seara.
  5. Foloseşte apă termală, pulverizând-o pe corp. Pe lângă senzaţia răcoritoare, te va ajuta să obţii un bronz mai rapid şi mai frumos.

  1. În cazul în care nu ai destulă melanină – pigmentul responsabil de culoarea pielii – poţi consuma alimente bogate în betacaroten: morcovi, piersici, roşii, pepene galben sau mango. Pe lângă stimularea producţiei de melanină, această substanţă îţi protejează pielea de acţiunea nocivă a soarelui.
  2. Nu folosi parfum sau produse de machiaj, deoarece îţi pot lăsa urme pe piele.

Sperăm că aceste sfaturi îţi vor fi de folos şi că le vei aplica, deoarece astfel ai toate şansele să obţii bronzul perfect pe care ţi-l doreşti.

Programează-te